Szakértés, tervezés

A zajvizsgálatok során gyakran tapasztaljuk, hogy a Megbízónk által üzemeltetett létesítmény zajkibocsátása a vonatkozó zajterhelési határértékek feletti zajterhelést okoz a környező zajtól védendő homlokzatok előtt, bizonyos esetekben a zajtól védendő helyiségekben.

A Zajkontroll Kft. 1996 óta foglakozik akusztikai vizsgálatokkal, műszaki tervezéssel.

A Megbízóink által üzemeltetett létesítmény zajának csökkentése és a legoptimálisabb műszaki megoldások kiválasztásának érdekében a vizsgált egység/üzem zajhelyzetének részletes felülvizsgálata szükséges. A vizsgált területen komplex, igény estén több zajszintmérő műszerrel párhuzamosan különböző pontokon (közeltéri és távoltéri) zajméréseket végzünk.

A kiértékelés/elemzés eredményeként kapott adatok, valamint a Megbízó által biztosított műszaki információk (pl.: géptípus, teljesítmény, rajzok, műszaki tervek, stb.) felhasználás veszi kezdetét a műszaki tervezés.

A tervezési fázis során a Zajkontroll Kft. munkatársai és a Megbízó cég szakemberei közös munkával, többszöri egyeztetés után kiválasztják a legoptimálisabb műszaki megoldást a Megbízó számára.

A Zajkontroll Kft. a zajcsökkentési megoldások kivitelezésének lebonyolításában, menedzselésében, felülvizsgálatában is áll Megbízó rendelkezésére.