Zajmérés, zajvizsgálat

A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében az Önkormányzatok, vagy felügyelő hatóságok minden olyan üzemet, telephelyet, vendéglátóhelyet, melyek különböző típusú zajforrásokkal rendelkeznek zajmérés/zajvizsgálat elvégzésére, valamint zajmérési jegyzőkönyv (szakvélemény) benyújtására kötelezheti.

Ilyen esetekben a jogszabályban foglaltak értelmében a zajmérés elvégzése céljából felszólított üzemeltető/tulajdonos köteles az előírtak szerint eljárni.

A hatóságok a zajkibocsátási határérték kérelem benyújtását, a vizsgált létesítményt és annak zajkibocsátásának mértékét bemutató zajmérési jegyzőkönyvet, a zajvizsgálat alapján meghatározott hatásterületet bemutató dokumentum elkészítését írhatják elő.

A Zajkontroll Kft. ügyfeleinek a teljes ügymenet során biztosít szakmai segítséget. Cégünk komplex zajmérések elvégzését, zajvizsgálatok kiértékelését és elemzését, valamint a jogszabályokban foglaltak szerinti kritériumoknak megfelelő zajmérési jegyzőkönyvek (szakvéleményt) elkészítését végzi megbízói számára.

A zajmérések során gyakran tapasztaljuk, hogy a vizsgált létesítmény zajkibocsátása nem minden esetben felel meg a jogszabályban előírt zajterhelési határértékeknek. Határérték túllépés esetén további zajmérések és kiegészítő vizsgálatok szükségesek annak érdekében, hogy a Megbízó számára a legoptimálisabb megoldást kiválasztva a vizsgált létesítmény zajkibocsátást a megfelelő mértékűre csökkentsük.

Cégünk zajcsökkentési intézkedési terv elkészítésében, műszaki tervezésben és a tervezett zajcsökkentési megoldások kivitelezésben is magas színvonalú szolgáltatást nyújt Megbízóinak.